Jubileum

Schaakclub Lewenborg is opgericht op 1 september 1974. Door wie de vereniging is opgericht is mij niet duidelijk. Wellicht dat iemand dat weet en daar nog eens iets over kan schrijven.

Ik heb nog in de statuten gekeken en zag daarin dat de vereniging is opgericht zonder dat er sprake was van een notariële akte. In april 2004 heeft het bestuur (Jan Wiebe van Veen, Jan Schut en Jacob Bosgra) besloten dat de vereniging een volledige rechtsbevoegdheid moest krijgen. Dat is gebeurd bij een notaris in Bedum, wie is mij niet bekend.

 

Ik las in de statuten dat het doel van SV Lewenborg is de schaaksport te stimuleren, in stand te houden en uit te breiden. Leden moeten minimaal 16 jaar oud zijn. Zijn ze jonger, dan zijn ze aspirantlid. Ook kun je begunstiger van de vereniging worden, maar dat ben je niet zomaar. Het bestuur moet daar eerst haar goedkeuring aan geven.

 

Op 1 september 2014 bestaat de vereniging dus 40 jaar. We vinden het leuk om dit jubileum samen met de leden van de club te vieren. Daarom gaan we op het eind van dit seizoen of aan het begin van het volgende seizoen samen iets doen. Uiteraard is daarbij ook de gelegenheid om te schaken.

Binnenkort horen jullie meer.

 

Namens het bestuur.

Rudy Frieswijk