Schaaklessen

Voorafgaand aan de schaakavond was er een bijeenkomst voor leden die schaaklessen willen volgen. De opkomst was boven verwachting. Er waren 8 leden die graag bijlessen willen hebben. Jan Wiebe en Marcel gaan de lessen verzorgen. Douwe heeft zich inmiddels ook opgegeven en zal ook lessen gaan geven.

Marcel geeft lessen over de openingen, Jan Wiebe zal zich bezig houden met de opzet van een partij en hoe je een plan maakt en je daaraan kunt houden en Douwe zal met name de eindspelen verzorgen.

Marcel gaf alvast een goede  tip mee. Voor je een zet doet eerst rustig 30 seconden op je handen gaan zitten en kijken of het geen blunder is. De meeste spelers met een rating onder de 1800 maken vaak een blunder. Waak er voor dat je dat niet gebeurt.

Vanaf volgende week beginnen de lessen vanaf 19.00 tot 19.45 uur. Zowel Jan Wiebe, Douwe en Marcel spelen in het eerste team van Lewenborg. Als er een externe uitwedstrijd van het eerste team is op de dinsdag zal Douwe dat in de mail aangeven. Er is dan geen les.