Lewenborg 2 - DAC 1

In de eerste Klasse A trad Lewenborg 2 aan tegen DAC 1. Dit jaar worden de wedstrijden gespeeld met zestallen. Maar een nog belangrijkere wijziging is dat het speeltempo is gewijzigd. Het speeltempo is van 1.30 uur en 30 seconden per zet per persoon teruggebracht naar 1.15 uur en 30 seconden per zet. Dus 15 minuten per persoon korter. Het instellen van de klokken gaf nogal wat problemen (aanloopproblemen) maar dat is keurig door de wedstrijdleider opgelost. Er werd, voor deze ene keer, met het oude tempo gespeeld.

Peter speelde aan het hoogste bord, zoals bijna altijd, remise. De partijen van Fred, Boudewijn en Piet eindigden eveneens in een puntendeling. Johan kreeg in de opening op zet 3 een nieuwtje te verwerken waar hij niet goed mee overweg kon, hij verloor een stuk en kon de partij even later opgeven. Johan gaf na afloop aan dat hij al ontzettend lang schaakt maar deze zet nog nooit eerder had gezien. Toch geen reden om zomaar een stuk weg te geven? 

Rudy was de wijze les van Marcel vergeten. In plaats van na elke zet even 30 seconden rustig te kijken of je zet ook een blunder is, gaf  hij zomaar een paard cadeau. Na enig tegenstribbelen konden ook bij hem de stukken in de doos.

DAC won daarom ook terecht met 4-2.