Lewenborg 2 kampioen!

Lewenborg 2 moest de laatste ronde winnen om de eerste plaats in de 2e klasse B te veroveren, want concurrent Hoogeveen 2 zou wel van Roden 2 gaan winnen. Het hele seizoen had het tweede al op kop gestaan, en het had slechts twee gelijke spelen moeten afstaan.

JH Kruit uit Stadskanaal had zijn kruit bij het begin van de wedstrijd al zo goed als verschoten. Bord 2 kwam niet opdagen en Douwe kreeg een gratis punt. Voor de zekerheid had de teamleider Henk opgeofferd aan het 1e bord, tegen de enige speler van Kruit die iets kan wat op schaken lijkt. Henk voldeed echter totaal niet aan de verwachtingen en hield Geert van der Lei, met een rating van 2015, soepeltjes op remise! Wat een held. Ik pleit ervoor om Henk volgend seizoen aan het 1e bord van het 1e team op te stellen, hij vangt de klappen wel op aan het hoogste bord, de anderen zullen, geinspireerd door dit succes, hun partijen ongetwijfeld winnen, waardoor Lewenborg volgend seizoen met 7 x 6,5-0,5 overwinning kampioen gaat worden.

Ook deze avond wilde de rest van het team niet onder doen voor Henk. Rudy maakte Siciliaans gehakt van zijn tegenstander, hoe Fred en Jan wonnen, ben ik, 1,5 week na het gebeuren, al weer vergeten. Slechts Boudewijn speelde remise, maar ook hij stond beter. Boudewijn had echter een excuus: met een remise stelde hij zijn eerste plaats in de topscorerslijst van deze klasse veilig.

Al met al een geweldig seizoen voor het tweede, hopelijk kunnen ze volgend seizoen in een hogere klasse ook van zich doen spreken.